وظایف وکیل خانواده
نوشته شده توسط : iran find

وظایف وکیل خانواده در تهران

وکیل خانواده در تهران می بایست عضو کانون وکلای دادگستری مرکز و یا مرکز وکلای قوه قضاییه استان تهران باشد. وکلای سایر نقاط ایران نیز می توانند نمایندگی اشخاص را در محاکم دادگستری شهر تهران به عهده بگیرند، لیکن وکلایی که پروانه وکالت آنها مربوط به شهری غیر از تهران است، نمی توانند فعالیت خود را در شهر تهران متمرکز سازند.

وکیل خانواده در تهران می تواند به نمایندگی از موکل خویش در دعاوی حقوقی شرکت نماید. برای شرکت در دعاوی حقوقی وکیل خانواده ممکن است یکی از اقدامات زیر را انجام دهد:

طرح دعوی؛ یکی از اقدامات رایجی که توسط وکلای خانواده انجام می شود، طرح دعوی در دادگاه خانواده است. مطابق با ماده ۲ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ رسیدگی به دعاوی خانوادگی از قبیل دعوای نکاح، دعوای طلاق، دعوای نامزدی و خسارات ناشی از بر هم زدن آن، دعوای نفقه و مهریه و … در صلاحیت دادگاه خانواده قرار دارد.

برای طرح دعوی در دادگاه خانواده می بایست مطابق با مقررات قانونی دادخواست حقوقی تنظیم شده و به دفتر دادگاه تحویل گردد. دادخواست برگه چاپی مخصوصی است که مشخصات طرفین و موضوع دعوی در آن قید می شود. کسی که وکیل خانواده به نمایندگی از او در دادگاه خانواده طرح دعوی می کند، خواهان نام دارد.

دفاع از خوانده؛ کسی که دعوای حقوقی بر علیه او طرح می گردد خوانده قرار دارد. برای مثال اگر زوجه بر علیه زوج دعوای الزام به طلاق را طرح نماید، زوج خوانده دعوی قرار می گیرد و می بایست در برابر ادعای خواهان از خود دفاع نماید. وکیل خوانده می تواند با حضور در جلسات دادگاه خانواده یا تنظیم لوایح دفاعیه این وظیفه را انجام دهد.

اعتراض نسبت به آرای مراجع قضایی

یکی دیگر از وظایف وکیل خانواده در تهران این است که به نمایندگی از موکل خود نسبت به آراء و احکامی که توسط مراجع قضایی صادر شده است اعتراض نماید. در این موارد وکیل می بایست درخواست تجدید نظر خواهی یا فرجام خواهی را تنظیم کرده و به دادگاه صادر کننده حکم یا دادگاه صلاحیت دار تجدید نظر تقدیم می نماید.

وکالت در ازدواج و طلاق

علاوه بر دعاوی حقوقی و کیفری که اشخاص می توانند وکالت در آن را به وکلای دادگستری واگذار نمایند، اعمال حقوقی مربوط به حقوق خانواده را نیز می توان به وکلای دادگستری واگذار کرد.

برای مثال زن و مرد می توانند وکالت در ازدواج را به وکیل دادگستری بسپارند. در این صورت وکیل می تواند به نمایندگی از زوجین یا یکی از آنان در دفترخانه اسناد رسمی حضور پیدا کرده و عقد ازدواج را منعقد سازد.

همچنین وکیل ممکن است در طلاق وکالت داشته باشد. البته باید در نظر داشت که انجام هر نوع طلاق در حقوق کنونی ایران مستلزم صدور گواهی عدم سازش توسط دادگاه خانواده است. در هر حال اگر بهترین وکیل دادگستری تهران از طرف شوهر وکالت در طلاق داشته باشد می تواند با حضور در دفاتر اسناد ازدواج و طلاق و ارائه وکالت نامه و گواهی عدم سازش، به نمایندگی از زوج صیغه طلاق را جاری سازد.

به طور کلی همه امور قانونی که انجام آن مستلزم مباشرت شخص نباشد، قابل وکالت دادن است. در نتیجه انجام اقدامات دیگری که در رابطه با حقوق خانوادگی صورت می گیرند را نیز می توان به وکیل دادگستری واگذار کرد. برای مثال شوهر می تواند پرداخت نفقه یا مهریه زوجه را به یک نفر وکیل خانواده در تهران واگذار نماید.

شیوه رسیدگی در دادگاه خانواده

همانطور که اشاره شد یکی از اصلی ترین وظایف وکیل دادگستری شرکت در دعاوی حقوقی می باشد که در دادگاه خانواده طرح می شود. در ادامه ضمن بررسی برخی از مهمترین دعاوی مطروحه در دادگاه خانواده، شیوه رسیدگی در این دادگاه را مطابق با قانون حمایت خانواده مورد بررسی قرار خواهیم داد:

دعوای طلاق توافقی؛ یکی از انواع دعاوی قابل طرح در دادگاه خانواده دعوای طلاق توافقی می باشد. در دعوای طلاق توافقی زوجین برای جدا شدن از یکدیگر تصمیم مشترکی اخذ می کنند. بنابراین در بسیاری از موارد وکیل طلاق توافقی به نمایندگی از زوجین در دادگاه خانواده حضور یافته و درخواست صدور گواهی عدم سازش را طرح می نماید.

در این صورت دادگاه نخست تلاش می کند میان زوجین صلح و آشتی ایجاد کند. در صورتی که اقدامات دادگاه برای منصرف ساختن زوجین از تصمیم خود کارساز نبود، قاضی دادگاه گواهی عدم سازش را صادر می کند.

دادگاه ضمن صدور گواهی عدم سازش در مورد کلیه حقوق مالی و غیر مالی زوجین مثل حق نفقه، مهریه، اجرت المثل ایام زوجیت و … تعیین تکلیف می کند.

پس از صدور گواهی عدم سازش زوجین یا وکلای آنان سه ماه فرصت دارند تا در دفترخانه ثبت ازدواج و طلاق حضور پیدا کرده و نسبت به جاری ساختن صیغه طلاق مبادرت نمایند. همانطور که اشاره شد در صورتی که شوهر در زندان باشد یا به دلیلی مثل بیماری نتواند در دفترخانه حضور پیدا کند، سردفتر اسناد رسمی به نمایندگی از شوهر و به دستور دادگاه، صیغه طلاق را جاری می سازد.





:: بازدید از این مطلب : 51
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 24 بهمن 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: